familiehotelDecembermaand, familiemaand. Even tijd voor elkaar en samen terugkijken op het afgelopen jaar. Geldt dit ook voor de familie Grossfeld? De familie waarbij horeca in het bloed zit en waarvoor december één van de drukste maanden van het jaar is? Een stukje geschiedenis over het familiehotel leert hoe 5 generaties Grossfeld genieten van het ondernemerschap en het samen zijn…

De vijfde op rij

Het begon allemaal in 1885. Hermann Grossfeld opende naast zijn kruidenierszaak een kleine herberg “Gasthof zür Börse”. Midden in het centrum van Bad Bentheim. Precies op de plek waar nu het hoofdgebouw van Hotel Grossfeld staat. Wat ooit begon als een klein gastenverblijf, groeide in de 60’er jaren van de 20e eeuw uit tot een ruim familiehotel met 135 kamers, een zwembad en vele andere faciliteiten. Johannes Grossfeld is de 5e zoon op rij die sinds 1995 met veel plezier Hotel Grossfeld runt.

Het hotel was ons huis

“Als klein kind ben ik opgegroeid in het hotel dat destijds door mijn vader en opa werd gerund. Kamer 303 was mijn slaapkamer. Mijn twee zussen sIiepen in kamer 305. Ik weet het nog precies. Was het hotel volgeboekt? Dan moest ik er uit. Dat was een nadeel. Maar wonen in een hotel had ook een groot voordeel: dagelijks was ik in ons zwembad te vinden. In 1972 was ik daardoor de jongste zwemmer van Bad Bentheim!”

Familiemens

“Ik ben trots op dit hotel dat groot geworden is door mijn voorvaders. Ondanks de uitbreiding, krijg ik vaak van onze gasten te horen dat de persoonlijke sfeer van weleer nog steeds aanwezig is. Ook mijn vrouw Frauke Grossfeld, die ons personeel in de bediening en bij de receptie leidt, zorgt ervoor dat het onze gasten aan niets ontbreekt. Onze kinderen? Die werken nog niet in hotel Grossfeld. Maar wie weet wat de toekomst brengt. Tijd voor elkaar is er in december nauwelijks. Behalve op ‘Heiligabend’. Dan vieren wij samen kerst!”