Topkok Detlef

HGF_Chefkok_Detlef_Konig

Chefkok Detlef

Dagelijks genieten onze gasten van een uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet. Dit is inbegrepen in de arrangementsprijs. Op Zoover.nl wordt het eten in ons hotel met een 8,7 beoordeeld. Daar zijn we heel erg trots op. Maar wie is toch degene die bijvoorbeeld onze typisch Duitse lauchcremesuppe klaarmaakt? Het is onze topkok Detlef. Vandaag zetten we hem ‘in the picture’!

Lauchcremesuppe
Detlef werkt al een aantal jaren in de keuken van Hotel Grossfeld. Hij is de chefkok die samen met zijn team een dagelijks wisselend uitgebreid dinerbuffet voor onze gasten voorbereidt. Van Italiaans tot Aziatisch tot Duits; hij zorgt voor ieder wat wils. Glutenvrij of vegetarisch koken? Dat is voor hem ook geen probleem. Als u uw dieetwensen bij aankomst doorgeeft dan houdt hij daar rekening mee zonder dat u daar extra voor hoeft te betalen. Detlef vertelt: “Terugkerende gasten vragen vaak om onze typisch Duitse lauchcremesuppe. Deze door mij bereide preisoep is veruit favoriet en dat vind ik leuk om te horen!”

Grünkohl en botervis
“Uiteraard staat in de winter iedere week mijn zelfgemaakte grünkohl (=boerenkool) op het menu. Geserveerd met een heerlijke worst van de ambachtelijke slager uit Bad Bentheim zie ik onze gasten genieten van deze lekkere warme winterkost. In de zomermaanden is de Duitse botervis populair bij onze gasten. Wij serveren dit met een speciale, krachtige zelfgemaakte mosterdsaus wat een heerlijke combinatie is!”

Wilt u zich ook culinair laten verwennen? Dan zien we u graag in ons hotel!