De twee Nederlandse stagiaires van ons hotel

Marlou

Marlou

Ze bedienen de gasten aan tafel, helpen in de keuken en maken de kamers schoon: Marlou (17 jaar) en Dianne (19 jaar) zijn twee Nederlandse stagiaires die ervoor kozen om bij Hotel Grossfeld stage te lopen. Beide doen de opleiding Luchtvaartdienstverlening in Zwolle. Het lijkt een bijzondere keus om met die opleiding in een hotel stage te lopen, maar bij Grossfeld doen ze veel horeca-ervaring op. En dat is precies wat ze willen.
Tijd om hen ‘in the picture’ te zetten!

 

Waarom wilden jullie stage lopen bij Hotel Grossfeld?

Dianne

Dianne

Marlou: “Ik heb op de opleiding Duits als tweede taal gekozen, dus natuurlijk wilde ik graag in Duitsland stage lopen. Berlijn lijkt me super, maar vond ik toch te ver weg. Mijn eerste indruk van Grossfeld was goed en Bad Bentheim is niet ver van mijn woonplaats Tubbergen.”
Dianne: “Het is de bedoeling dat we ervaring opdoen in de horeca en niet per se op een luchthaven of in een vliegtuig. Bij Hotel Grossfeld krijg ik veel horeca-ervaring en dat is maar goed ook, want ik ben altijd bang dat ik bijvoorbeeld drankjes laat vallen over gasten heen.”

 

Is dat wel eens gebeurd?

Dianne: “Ja, tijdens mijn eerste stageweek liet ik een glas fris vallen op een gast. Ik stond te trillen van de zenuwen maar gelukkig werd hij niet boos. Achteraf kon ik er om lachen: het overkomt iedereen wel een keer. Inmiddels heb ik veel meer vertrouwen in mezelf en loop ik ook gerust met een vol dienblad.”
Marlou: “Mijn grootste blunder was dat ik een glas wijn over een gast liet vallen. Rode wijn nog wel! Ik vond het heel erg, maar hij reageerde er gelukkig goed op.”

 

Hoe is het om ineens de hele dag in het Duits te praten?

Marlou: “Ik versta bijna alles, maar antwoorden in het Duits is nog lastig. Ik praat nog in kromme zinnen, maar het is beter dan in het begin. Hier spreekt iedereen elkaar aan met ‘u’. Dat is erg wennen en ik vergeet het nog steeds wel eens.”
Dianne: “Ik kon het Duits altijd al wel verstaan, maar het vertalen ging lastiger. Dat gaat nu veel beter, ook omdat we onderling Duits praten. Als we Engelse gasten hebben en ik Engels moet praten, moet ik ineens erg omschakelen.”

 

Wat maakt het werken bij Grossfeld zo leuk?

Dianne: “Met de meeste collega’s heb ik een echte klik. Ik leer ook veel van hen en probeer de dingen die zij doen, ook te doen. Met gasten werken vind ik het leukste. Laatst schudde een Duitse gast die uitcheckte mij de hand. Ze vertelde me dat ik een positieve uitstraling heb. Daar kreeg ik kippenvel van.”
Marlou: “Ik vind de werkzaamheden leuk: het bedienen, drankjes klaarzetten achter de bar, de bar bijvullen. Maar het liefste bedien ik, omdat ik het leuk vind om met gasten te zijn. Daarnaast zijn de collega’s top. Ze zijn allemaal heel erg leuk. Als ik iets vraag dan helpen ze. De sfeer is heel gemoedelijk.”